Kinderen van Jan Hekman School de dupe

Foto:

Slecht nieuws voor de bomen rondom Ouder Amstel. Desgevraagd meldt Rijkswaterstaat dat 10.000 bomen weg moeten aan de zuidzijde. Aan de noordzijde, dus aan de kant van de wijken Benning en Tuindorp en de Jan Hekmanschool, gaan maximaal 4.000 bomen sneuvelen.

Het gaat hier om bomen die nu nog het zicht op de weg ontnemen, een deel van het verkeerslawaai absorberen, CO2-uitstoot compenseren en fijnstof afvangen.
Wellicht kunnen inwoners Rijkswaterstaat helpen met het bepalen van wat ‘noodzakelijk’ is uit oogpunt van woon- en leefklimaat. De aanvraag omgevingsvergunning is ingediend bij de gemeente. Op enig moment mogen de burgers daar hun zegje over doen. Dit kan op donderdag 4 juli wordt van 18:30 tot 21:00 uur door Rijkswaterstaat een inloopbijeenkomst georganiseerd in de Amstelstroom, Kerkstraat 12 te Ouderkerk aan de Amstel.

Rijkswaterstaat verbreedt de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht naar vier rijstroken per rijrichtingen en een wisselbaan. Bij Amstelveen leggen ze de A9 over een lengte van 1,3 kilometer verdiept aan, met drie overkappingen: ter hoogte van het oude Dorp, ter hoogte van het Stadshart en ter hoogte van het Bovenlandpad.
Op andere plaatsen langs de weg bouwen ze in totaal veertien kilometer aan geluidschermen. Het werk start in 2020 en is klaar in 2026.