Vervanging Brug Ouderkerk

De provincie Noord-Holland organiseert van 29 juni tot en met 17 juli digitale inloopdagen over een geplande omleidingsroute voor het project ‘Vervanging Brug Ouderkerk’. Vanwege de coronamaatregelen gebeurt dit online via de pagina met een kaart van de omleidingsroute, een filmpje en andere informatie.

Deze digitale inloopdagen duren van 29 juni tot en met 17 juli. In deze periode kunt u reageren, vragen stellen en suggesties doen. Dat kan 24/7 via de mailbox: [email protected].

De provincie Noord-Holland heeft nog niet alle gronden in bezit die nodig zijn om de Amsteldijk-Noord te ontsluiten op de Amstelslag. Daardoor liggen de werkzaamheden aan de brug helaas stil. Om zo snel mogelijk weer verder te kunnen met de bouw van de brug stelt de provincie een omleidingsroute in. We sluiten de Amsteldijk-Noord af en stellen een omleidingsroute in.

omleidingsroute Amsteldijk-Noord klein formaat

Het autoverkeer rijdt via de Machineweg Middelpolder. Zie de rode omleidingsroute.

Fietsers en voetgangers worden omgeleid via de Bankrasweg en Oostermeerweg. Zie de groene omleidingsroute.

Nood- en hulpdiensten en agrarisch verkeer gebruiken de omleiding voor fietsers, via de Bankrasweg. Er komt een sluis op de plek waar nu het fietspaaltje staat. Zie de gele omleidingsroute.

Omleidingsborden wijzen het verkeer de route van en naar de Amsteldijk-Noord. De routes worden duidelijk aangegeven en gaan voor een deel over wat smallere wegen. Deze wegen voldoen aan alle eisen van verkeersveiligheid.

Voor het afsluiten van de Amsteldijk-Noord is een verkeersbesluit nodig. De omgeving/belanghebbenden kunnen bezwaren indienen bij de provincie Noord-Holland tegen het besluit.

bron: Noord-Holland.nl