Het Mobiliteitsprogramma Zuidoostflank

Foto: gemeente Amstelveen

Hoe houden we Amsterdam Zuidoost, De Nieuwe Kern en Werkstad OverAmstel de komende twintig jaar goed bereikbaar? De gemeenten Ouder-Amstel en Amsterdam hebben in antwoord hierop in samenwerking met de Vervoerregio Amsterdam het Mobiliteitsprogramma Zuidoostflank ontwikkeld.

Meer weten? Gemeente Amsterdam organiseert donderdag 19 november donderdag om 20.30 uur vanuit pakhuis De Zwijger een online infosessie waarin u kunt meeluisteren en -praten. Kijk op dezwijger.nl.

De Zuidoostflank van Amsterdam groeit. De komende 20 jaar komen er veel nieuwe bewoners en werkgelegenheid bij. Al deze mensen moeten zich vlot en veilig kunnen verplaatsen en daar willen we ons goed op voorbereiden. De ambitie is om de groei van het autogebruik zoveel mogelijk te beperken. Maar hoe houden we de Zuidoostflank ook in de toekomst dan goed bereikbaar? Welke investeringen zijn nodig om fietsen en openbaar vervoer aantrekkelijker te maken? En op welke manier kunnen werkgevers en ontwikkelaars bijdragen aan deze ambitie?

Om hier antwoord op te geven hebben de gemeente Amsterdam gemeente Ouder-Amstel en de Vervoerregio, het Mobiliteitsprogramma Zuidoostflank ontwikkeld. Hierover gaan we met het stadsdeel, beleidsmakers en u in gesprek. Luister en praat mee! 

Bron: Oder0Amstel & dezwijger.nl